reveniți pe blog

Tabla pentru acoperișuri cu falț vertical - este încă populară?

Data postarii: 04.01.2018
0
4 minute

Tabla pentru acoperișuri cu falț vertical are o tradiție de mai multe sute de ani în construcții - de secole a subliniat prestigiul clădirilor, pe care a fost așezată. De aceea era utilizată în clădirile sacre și construcțiile de utilitate publică. Se bucură ea oare și astăzi de popularitate? Care sunt avantajele tablei cu falț vertical?

Eleganța clasică

Designul deosebit de elegant diferențiază tabla pentru acoperișuri cu falț vertical. Aceasta îmbină măsura clasică și simțul bunului gust cu modernismul, fiind o soluție minimalistă în formă, însă totodată deosebit de estetică. În prezent așadar, această tablă este utilizată în numeroase proiecte arhitectonice, nu doar în clădirile de utilitate publică, ci și în construcțiile de locuit.

Ce este tabla pentru acoperișuri cu falț vertical?

Este o tablă plată. Spre deosebire de țigla metalică “obișnuită”, nu are ștanțări caracteristice, care să o facă similară cu țiglele clasice. Este dotată însă cu falțuri verticale - de aici și denumirea sa.În vremurile de demult, acoperișurile erau acoperite cu foi de tablă zincată plată. Pentru a obține îmbinări etanșe între bucățile particulare, marginile foilor învecinate au fost așezate și îndoite împreună pe marginea uneia dintre foi - și în acest mod a apărut falțul.

În prezent, metoda cea mai populară este învelirea acoperișului cu tablă din rolă, deși sunt disponibile și table sub formă de panouri cu grosimea 0,5, 0,6 sau 0,7 mm. Aceste panouri sunt tablă zincată, acoperită cu un înveliș de protecție suplimentar, care are și proprietăți estetice. O atenție deosebită merită panourile pentru acoperișuri cu falț vertical Blachotrapez, care au un material de bază care garantează utilizarea îndelungată. Un exemplu poate fi învelișul ThyssenKrupp IceCrystal, care protejează în mod deosebit miezul și marginile tăiate împotriva coroziunii.

Avantaje

Tabla pentru acoperișuri cu falț vertical are o serie de avantaje, care o fac să se bucure chiar și astăzi de un succes deosebit. Printre atuurile sale merită să enumerăm înainte de toate prețul său accesibil. Se prezintă deosebit de competitiv în raport cu țigla metalică sau țigla ceramică. Așadar, dacă vrei să ai un material, care să îmbine valorile estetice, practice și un preț mic, aceasta este soluția optimă.Un avantaj uriaș al tablelor îmbinate pe falț vertical este etanșeitatea învelitorii. În plus, se pretează în cazul clădirilor, al căror acoperiș are o pantă prea mică, pentru a putea folosi țigla sau de ex. șindrila. Tabla pentru falț vertical este un mod excelent de învelire a acoperișurilor cu o înclinație de doar 5°.

Așezarea tablei pentru falț vertical nu pune dificultăți mai mari față de așezarea țiglei metalice. Nu există nici motive de temeri, dacă vine vorba de etanșeitate și protecția anticorozivă a locurilor de îmbinare a foilor.Ultimul dintre avantaje este aspectul acoperișului finit. Elegant, modern, foarte ordonat - așa poate fi descris cel mai simplu acoperișul învelit prin această tehnologie.

Finisajul estetic, proprietățile utilitare ideale și prețul accesibil fac din tabla de acoperiș pentru falț vertical o tablă de popularitate constantă în construcțiile de locuințe și în clădirile de utilitate publică.

Comentarii