reveniți pe blog

Învelirea fără greșeli a acoperișului sau cum să alegem un învelitor de case profesionist

Data postarii: 08.11.2017
0
5 minute

Ai în plan construcția sau renovarea acoperișului? Cheia succesului este nu doar învestiția în materiale de construcții de calitate ridicată și un proiect profesionist, ci și alegerea unei echipe de profesioniști în învelirea casei, care să realizeze toate lucrările conform bunelor practici. Vă sugerăm cum să alegeți un învelitor de case profesionist și de încredere.

Meseriașii subliniază că acoperișul face parte din acele elemente ale clădirii, la care au loc cele mai multe greșeli de execuție. De aceea, pentru ca acoperișul să fie utilizat ani îndelungați și să garanteze siguranța locatarilor casei, lucrările trebuie încredințate specialiștilor.

Un acoperiș mai ieftin va costa mai mult

Unul dintre principalele criterii pentru fiecare investitor este prețul. Însă înainte de alegerea echipei de învelitori de case să analizăm foarte bine, dacă vom economisi prin alegerea unui serviciu aparent mai ieftin. Să reținem că, în cazul așezării acoperișului, acest lucru poate avea consecințe grave. – Din păcate prețul redus merge adeseori de mână cu o calitate redusă a manoperei, lipsa cunoștințelor și a experienței, care sunt necesare pentru executarea corectă a lucrărilor de învelire a casei. Atunci când alegem un învelitor de case fără experiență, trebuie să avem în vedere și corectarea, precum și desprinderea acoperișului și așezarea din nou a acestuia. Și de asemenea suportarea tuturor costurilor, pentru că prestatorii nu oferă garanție pentru durabilitatea acoperișurilor executate de ei. Să nu uităm că o învelire defectuoasă aparent poate arăta bine. Efectele unei execuții eronate pot apărea chiar și după câțiva ani (de ex. mucegaiul se vede pe acoperiș abia după 10 ani). În acest caz, economia nu este rentabilă, așa că mai bine să dăm lucrarea unor specialiști verificați, care ne vor asigura o calitate ridicată – ne recomandă Marcin Dyda, expertul firmei Blachotrapez.Meseriașii buni nu doar realizează fără greșeală fiecare proiect, ci vor oferi și sfaturi și vor răspunde la orice întrebare a proprietarului, de ex. referitoare la alegerea materialului pentru învelitoarea de acoperiș.

Învelitor de case prin recomandare

Se dovedește și în cazul căutării unui învelitor de case că cea mai bună metodă este cea prin recomandarea prietenilor. De aceea, în primul rând merită să îi întrebăm pe aceștia, dacă ne pot recomanda un meseriaș verificat. Cea mai bună confirmare și reclamă a meseriei specialistului este un client mulțumit. O alternativă pot fi căutările pe internet, de ex. pe paginile de specialitate. Să nu uităm însă că, ceea ce găsim online poate diferi de starea de fapt - doar fiecare își face reclamă cum știe mai bine. Așadar, dacă ne decidem să alegem un învelitor de case din anunțuri, să îi cerem să ne dea contactul clienților, pentru care a lucrat și să îi verificăm referințele. Merită de asemenea să întrebăm dacă are diplome de meserie, de ex. de ucenic sau de maistru. Dacă învelitorul de case are diplome, se poate verifica în asociațiile profesionale ale învelitorilor de case.

Verifică meseriașul

În timpul construcției, merită să verificăm efectele lucrărilor de învelire ale specialiștilor, mai ales la început. Dacă din prima etapă a lucrărilor vom fi nemulțumiți, merită să ne gândim cât mai repede să schimbăm echipa. – Să fim atenți și la echipamentul, de care dispune prestatorul. Chiar și cel mai bun învelitor de case, cu referințele și calificările perfecte, nu își va face bine treaba dacă nu are uneltele corespunzătoare. Un meseriaș profesionist trebuie să fie echipat cu unelte tradiționale, electrounelte și echipament de siguranță pentru tragerea materialului de învelire pe acoperiș – explică Marcin Dyda.

Contractul, și apoi factura

După ce am ales învelitorul de case potrivit, să nu uităm că, înainte de începerea lucrării, ar trebui să încheiem cu acesta un contract, cel mai bine în formă scrisă. Acesta ar trebui să stabilească părțile contractuale, sfera lucrărilor și să conțină costul total al serviciului și termenul de execuție a lucrărilor. Acest set de documente este necesar, dacă apare necesitatea eliminării eventualelor defecte sau urmărirea unor pretenții în instanță. La fel de importantă este și factura fiscală (emisă după finalizarea lucrărilor), care reprezintă baza primirii garanției pentru acoperișul executat

Comentarii