reveniți pe blog

Alegerea învelitorii de acoperiș din tablă - înveliș de protecție inovator

Data postarii: 09.02.2018
1
5 minute

Alegerea învelitorii de acoperiș este una din cele mai importante decizii, pe care fiecare proprietar o are de luat. Acoperișul este acel element al structurii clădirii, care trebuie să demonstreze rezistență la condițiile atmosferice nefavorabile, schimbătoare, căderile de grindină, greuatea zăpezii care rămâne pe el iarna, la soarele care arde vara. Pentru a rezista mai multe zeci de ani în stare perfectă - trebuie să fie construit din cele mai bune materiale. Care?

Ce așteptăm de la o învelitoare de acoperiș bună?

Înlocuirea învelitorii de acoperiș nu face parte din investițiile ieftine. De aici, mulți investitori cad victime tentației și se decid să cumpere materiale din categoria cea mai joasă de preț. Iar aceasta este o greșeală gravă, deoarece efectul ei este durata de viață redusă a materialului, proprietățile anticorozive mai slabe și rezistența mică. Acest lucru face ca după câțiva ani, învelitoarea să necesite înlocuire cu una nouă - așadar, economiile sunt iluzorii.

Când alegem o învelitoare pentru acoperiș din tablă, trebuie deci înainte de toate să fim atenți la calitatea acesteia - dacă este ușoară și totodată rezistentă, dacă este bine protejată de rugină, ce durată de viață are prevăzută, dacă este etanșă și are un aspect de efect. Merită de asemenea să verificăm învelișul - tipul acestuia și grosimea. Dacă toate cerințele de calitate vor fi îndeplinite, acoperișul ne va servi timp de multe zeci de ani - și aceasta este adevărata economie.

Și iată descrierea detaliată a caracteristicilor, pe care ar trebui să le prezinte o tablă bună pentru acoperiș.

Tipul tablei

Există câteva tipuri de învelitori pentru acoperișuri din tablă. Acestea se diferențiază între ele nu doar prin modul în care se prezintă, ci și prin proprietăți și bineînțeles prin prețul lor. Iată-le:

  • tabla plană - este o soluție elegantă, clasică, verificată pentru clădirile cu arhitectură modernă și tradițională. Tabla plană poate fi produsă din cupru, oțel, aluminiu sau dintr-un aliaj de zinc și titan.
  • tabla trapezoidală - denumirea ei provine de la ștanțările paralalele cu secțiune de trapez, care curg paralel de-a lungul foilor. Pe piață sunt disponibile tablele trapezoidale acoperite cu un înveliș decorativ și de protecție sau doar cu un strat galvanizat sau de aluzinc. Avantajul lor important este rezistența ridicată și montajul ușor. Sunt de asemea și foarte rezistente la acțiunea condițiilor atmosferice nefavorabile și la deteriorările mecanice;
  • țigla metalică - foarte asemănătoare țiglei tradiționale, este fabricată din tablă de oțel sau, mai rar, din aluminiu. Acoperită cu un strat de protecție din zinc sau aluzinc atât pe partea inferioară, cât și pe cea superioară, precum și cu un înveliș decorativ cu diferite culori și nuanțe. Suprafața poate fi netedă sau texturată - mată sau semimată. Țiglele metalice sunt disponibile sub formă de foi sau panouri.

Cel mai important este învelișul

Deși între tipurile particulare de învelitori de acoperișuri din tablă apar diferențe, proprietatea care influențează cel mai mult calitatea fiecăreia dintre ele este tipul învelișului care le acoperă. Învelișul de cea mai bună calitate reprezintă nu doar un ornament al tablei, ci mai ales:

  • protejează tabla,
  • prelungește durata de viață a acoperișului,
  • asigură cea mai bună protecție anticorozivă,
  • protejează culoarea tablei de decolorare.

Ce înveliș să alegem? Vă propunem cel mai modern înveliș, patentat de unul dintre producătorii de top de oțel din piețele internaționale ThyssenKrupp - învelișul Pladur® Wrinkle Mat Plus. Blachotrapez este singurul furnizor al acestei soluții inovatoare și folosește această soluție în oferta largă de panouri de acoperiș, tablă trapezoidală și țiglă metalică. Învelișul se caracterizează prin cel mai mare conținut de zinc și magneziu de pe piață, care asigură o protecție eficientă anticorozivă produselor acoperite cu acesta, cea mai mare durabilitate și durată de viață. Merită să atragem atenția și asupra grosimii - în timp ce învelișurile folosite în mod tradițional ating între 25 și 30 de microni grosime, Pladur® Wrinkle Mat Plus asigură 50 de microni.

Dovada celei mai bune calități a învelișului Pladur® Wrinkle Mat Plus să fie garanția, pe care o acordă producătorii care folosesc această tehnologie. Când alegi o tablă acoperită cu acest înveliș, obții o garanție de 50 de ani - acoperișul va prezenta cele mai bune proprietăți utilitare și estetice timp de cel puțin o jumătate de secol.

Învelișul Pladur® Wrinkle Mat Plus este disponibil în 3 culori mate - maron, gri grafit și negru.

Indiferent deci de tipul învelitorii pentru acoperiș pe care îl vei alege, nu uita de un factor foarte important - acoperirea cu înveliș de protecție.

Comentarii