reveniți pe blog

Țiglă metalică - clasică sau modernă?

Data postarii: 24.02.2016
0
4 minute

Piața ne furnizează o selecție largă de țiglă metalică. Diversitatea modelelor și culorilor permite fiecăruia să găsească ceva potrivit pentru acoperișul pus sau renovat.  Merită să alegem țigla metalică, deoarece este ușoară, iar astfel nu încarcă structura clădirii. Este și relativ ieftină. Datorită producției modelelor similare cu țigla ceramică, țigla metalică este tot mai des aleasă de investitori.

Gama largă de modele și culori permite alegerea modelului potrivit pentru fiecare tip de construcție. Valorile vizuale au o importanță mare. Cel mai important este să ne ghidăm după propriul gust. Pe lângă valorile estetice, trebuie luați în considerare alți factori, precum tipul construcției sau planul de gestionare a spațiului. Culoarea acoperișului influențează chiar și absorbția de căldură solară..

Învelitori clasice

Alegerea învelitorii pentru acoperiș are loc încă din etapa creării proiectului clădirii. La luarea deciziei se iau în considerare numeroși factori, precum: rezistența căpriorilor, nivelul de înclinare a versanților și complicațiile structurii acoperișului.

Structura acoperișului reprezintă o parte mare a casei, de aceea un rol important îl joacă estetica. Tradiționaliștii mizează cel mai adesea pe țigle metalice în nuanțe de gri și roșu cu înveliș premium. Aceste culori se prezintă foarte elegant. Dacă vorbim de modelele cele mai populare sunt așa numitele esuri, adică țigla metalică în formă ondulată. O soluție interesantă pentru pasionații soluțiilor verificate este țigla metalică Kingas disponibilă în culori clasice - bordeaux, roșu, roșcat și vișină. Țigla metalică Kingas se caracterizează prin rezistența ridicată la acțiunea factorilor externi. Prin prisma plasticității mari și a perioadei mari de garanție, țigla metalică este soluția aleasă cel mai adesea.

Învelitori pentru acoperișuri de designer

Pentru amatorii soluții atipice, avangardiste, piața furnizează o gamă largă de țiglă metalică în modele și culori atipice. Exemplul poate fi țigla metalică Germania Simetric caracterizată de un model original cu 3 ștanțări. Aceasta asigură un aspect unic al acoperișului. Nu doar că este originală, ci și foarte elegantă. Disponibilitatea în 22 de culori face ca fiecare să poată găsi ceva potrivit pentru casa sa. Germania Simetric este aleasă adesea și datorită faptului că este ușoară. Pentru amatorii formelor suple și ștanțărilor înalte, o soluție interesantă va fi țigla metalică Talia. Cel mai bine se prezintă în combinație cu învelișul premium luciu – SUPERIOR HB cu o grosime de 50 microni. Datorită amestecului de acril și lac de poliester arată deosebit de atractiv.

Alegerea corespunzătoare a culorii și modelului acoperișului vor ajuta casa să se prezinte deosebit de atractiv. Să nu uităm că, pe lângă valorile estetice, e nevoie să fim atenți la valorile tehnice.
Comentarii